O‘ZBEKISTON TASHQI SIYOSATIDA MADANIY DIPLOMATIYA - Rabbimov Og'abek Tolib o’g'li (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada O‘zbekiston Respublikasi tashqi siyosatining muhim  yo‘nalishlaridan  biri  bo‘lgan  madaniy  diplomatiya  masalasi  tahlil  qilinadi. Xususan,  xalqaro  maydonda  milliy  madaniyat, san’at, til va  tarix  orqali davlatning ijobiy  imidjini  shakllantirish,  o‘zaro  ishonch  va  hamkorlikni  mustahkamlash jarayonlari  yoritilgan.  O‘zbekistonning  so‘nggi  yillarda  YUNESKO,  ISESCO, TURKSOY  kabi  xalqaro  tashkilotlar  bilan  madaniy  aloqalarni  rivojlantirishdagi faoliyati,  shuningdek,  xorijda  o‘zbek  madaniyat  kunlari,  ko‘rgazmalar,  konsert dasturlari kabi tashabbuslari tahlil qilinadi. Madaniy diplomatiyaning “yumshoq kuch” sifatida global geosiyosiy jarayonlardagi o‘rni va O‘zbekiston tashqi siyosatida tutgan o‘rni ilmiy asoslangan holda ochib beriladi.