DENTAL IMPLANTOLOGIYADA PERIIMPLANTIT: OLDINI OLISH VA DAVOLASH BO‘YICHA KLINIK ALGORITM - Allamurodova Baxtigul Boymurodovna; Xolboyev Norbek Aliniyozovich (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  dental  implantologiyada  keng  tarqalgan asoratlardan  biri  bo‘lgan  periimplantitning  klinik  kechishi,  rivojlanish  sabablari, diagnostika usullari va uni oldini olish bo‘yicha zamonaviy yondashuvlar yoritilgan. Periimplantit — bu implant atrofidagi to‘qimalarning yallig‘lanishi bo‘lib, o‘z vaqtida aniqlanmasa  implantni  yo‘qotishga  olib  kelishi  mumkin.  Maqolada  shuningdek, kasallikni erta aniqlash, to‘g‘ri davolash va individual profilaktika algoritmlari asosida samarali boshqaruv strategiyalari ishlab chiqishning dolzarbligi asoslab berilgan.