KITOBXONLIK MADANIYATI - Akramjonova Muhlisa Ikromjon qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Anotatsiya: Kitobxonlik madaniyati har bir jamiyatning ma’naviy yuksalishi va intellektual  salohiyatini  belgilovchi  muhim  ko‘rsatkichdir.  Bugungi  globallashuv davrida  axborot  oqimining  kuchayishi  kitobning  o‘rnini  boshqa  vositalar  bilan to‘ldirishga harakat qilinsa-da, u hali-hanuz o‘z qadriyatini saqlab qolmoqda. Mazkur maqolada  kitobxonlik  madaniyatining  mazmun-mohiyati,  yoshlar  ongida  uni shakllantirish mexanizmlari, ta’lim muassasalari va oilaning tutgan o‘rni, shuningdek, zamonaviy  texnologiyalar  fonida  yuzaga  kelayotgan  muammolar  tahlil  qilinadi. Kitobga  bo‘lgan  munosabatni  rivojlantirish  orqali  jamiyatda  tanqidiy  fikrlash, ijodkorlik  va  ongli  qaror  qabul  qilish  ko‘nikmalarini  mustahkamlash  imkoniyatlari ko‘rib chiqiladi.