ARAB YOZUVIDAGI O‘ZIGA XOSLIKLAR VA ULARNI O‘RGATISH METODIKASI - Maksumova Inoyathon Vahidulla qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada arab yozuvidagi o‘ziga xos xususiyatlar, ya’ni harflarning  yozilish  shakllari,  ulanish  qoidalari,  harflarning  so‘z  ichida  turlicha ko‘rinishi,  diakritik  belgilarning  ahamiyati  va  boshqa  grafemik  xususiyatlari  tahlil qilingan. Ushbu xususiyatlarni o‘rgatish jarayonida uchraydigan muammolar va ularni bartaraf  etishning  metodik  yondashuvlari  yoritilgan.  Shuningdek,  arab  yozuvidagi tovush-grafema  nisbatlarini  to‘g‘ri  o‘zlashtirish,  talaffuz  bilan  yozuv  o‘rtasidagi tafovutlarni  anglash  va  bu  jarayonda  zamonaviy  pedagogik  texnologiyalardan foydalanishning  samaradorligi  asoslab  berilgan.  Maqolada  didaktik  materiallar, interfaol  usullar  va  vizual  vositalar  yordamida  arab  yozuvini  samarali  o‘rgatish bo‘yicha amaliy tavsiyalar berilgan.