MA’NAVIYAT – INSON VA JAMIYAT HAYOTINING MA’NAVIY POYDEVORI - Qosimova Gulbahor Ibragimovna (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  ma’naviyat  tushunchasining  inson  va  jamiyat hayotidagi o‘rni hamda uning ijtimoiy-madaniy taraqqiyotdagi ahamiyati yoritilgan. Ma’naviyatning  shaxs  kamolotiga,  ijtimoiy  muhitga  va  milliy  qadriyatlar  tizimiga ko‘rsatadigan  ta’siri  tahlil  etiladi.  Shuningdek,  globallashuv  sharoitida  yoshlar ma’naviyatini mustahkamlash yo‘llari, davlat siyosatida ma’naviy tarbiyaning tutgan o‘rni  va  an’anaviy  qadriyatlarning  zamonaviy  hayotdagi  roli  haqida  fikr  yuritiladi. Maqola orqali ma’naviy tarbiyaning uzviyligini ta’minlovchi muhim jihatlar, ayniqsa, oila, ta’lim va jamoatchilikning vazifalari asoslanadi.