NODAVLAT OTMLARDA O‘QITUVCHILARNI TANLASH VA MALAKASINI OSHIRISH SIYOSATI - Nasirov Mansur Ibrohimovich (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya Mazkur maqolada nodavlat oliy ta’lim muassasalarida professor-o‘qituvchilarni tanlash  mezonlari,  ularning  malakasini  oshirishga  doir  mavjud  siyosatlar  va amaliyotlar  tahlil  qilinadi.  Xususiy  OTMlarda  sifatli  ta’limni  ta’minlash  uchun raqobatbardosh,  innovatsion  fikrlovchi  va  zamonaviy  metodikaga  ega  pedagoglarni jalb  etish  muhim  omillardan  biri  hisoblanadi.  Shuningdek,  maqolada  malaka oshirishning xalqaro tajriba asosida tashkil etilishi, doimiy kasbiy rivojlanish tizimi, onlayn va offlayn kurslar, hamda ichki monitoring va baholash tizimlari yoritilgan. Tadqiqot davomida nodavlat OTMlarda kadrlar siyosatini takomillashtirish bo‘yicha takliflar ham ilgari suriladi.