MAJBURIY SO‘YILGAN HAYVONLARDAN OLINGAN MAHSULOTLARNI VETERINARIYA SANITARIYA EKSPERTIZASI - O‘rinova Moxira Baxromjon qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Maqolada  qishloq  xo‘jalik  hayvonlarini  so‘yish  mumkin bo‘lmagan  hollarda  va  majburiy  so‘yiladigan  hayvonlar  hamda  majburiy  so‘yilgan hayvonlar  go‘shti  va  go‘sht  mahsulotlarini sanitariya  jihatdan  baholash va sotishga chiqarish  jarayonlariga  qo`yiladigan  talablar  tahlil  qilingan.  Go‘shtni  saqlash jarayonida  sodir  bo‘ladigan  o‘zgarishlar,  shartli  yaroqli  go‘shtni  zararsizlantirish usullari ham keng tarzda bayon etilgan.