O‘ZBEKISTON LOGISTIKA SOHASIGA SUN’IY INTELLEKT TA’SIRI - Azimova Tamila,; Egamberdiyev Muzaffar, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Mazkur tezisda O‘zbekiston logistika sohasiga sun’iy intellekt (SI) texnologiyalarining ta’siri o‘rganiladi. Dunyo miqyosida transport va logistika tizimida SI  yechimlari  keng  joriy  etilayotgan  bir  paytda,  ushbu  texnologiyalarning O‘zbekistondagi ahamiyati, imkoniyatlari va mavjud muammolari tahlil qilinadi. SI vositasida  logistika  jarayonlarini  avtomatlashtirish,  yuk  tashish  samaradorligini oshirish, xarajatlarni kamaytirish va real vaqtda monitoring tizimlarini ishlab chiqish imkoniyatlari  ko‘rib  chiqilgan.  Shuningdek,  real  hayotdan  misollar  va  ilg‘or amaliyotlar tahlil qilingan.