“O‘ZBEKISTONDA IQTISODIY BARQARORLIK VA MAKROIQTISODIY BOSHQARUVI” - Azimova Tamila; Egamberdiyev Muzaffar (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  O‘zbekiston  Respublikasida  iqtisodiy barqarorlik va makroiqtisodiy boshqaruvning rivojlanishiga doir tahlil va tavsiyalar keltirilgan. O‘zbekistonning so‘nggi yillarda amalga oshirilgan iqtisodiy islohotlari va ulkan  o‘zgarishlar  jarayonida  iqtisodiy  barqarorlikni  saqlab  qolishning  asosiy mexanizmlari va davlat tomonidan olib borilgan makroiqtisodiy siyosatning samaralari o‘rganilgan.  Tadqiqotda inflyatsiya  darajasi,  davlat byudjeti  taqchilligi, investitsion muhitni  yaxshilash,  iqtisodiy  tarmoqlarning  diversifikatsiyasi  kabi  muhim  omillar taqdim etilgan. O‘zbekistonda iqtisodiy barqarorlikni ta’minlashda yuzaga kelayotgan muammolar,  ularni  hal  etish  uchun  taklif  etilgan  strategiyalar  va  siyosatlar  hamda 2025-yilga mo‘ljallangan yangi iqtisodiy islohotlar haqida batafsil ma’lumot berilgan.