MIKRO GES QURILMASI TAJRIBA SINOV MODELINING AVTOMATLASHTIRILGAN BOSHQARUV BLOGINI YARATISH - Sunnatov Samir Zafar o‘g‘li (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:    Muqobil  energiya  manbalari  asosida  sanoat  va  konchilik korxonalarida asosiy energiya manbalariga zaxira energiya tizimini yaratish bugungi kundagi  energiya  manbalarining  asosiy  vazifalaridan  biri  hisoblanadi.  Muqobil energiya manbalarining ishonchli turi bu mikro GESlar hisoblanadi. Maqolada mikro GES  qurilmasi  ish  rejimlarini  boshqarish  tizimini  takomillashtirilgan avtomatlashtirilgan  boshqaruv  tizimi  yordamida  boshqarish  blogini  yaratish, boshqaruv blogi yordamida mikro GESlarni ishonchli, uzluksiz va sifatli tarzda ish rejimlarini boshqarish masalalari, ularning afzalliklari keltirib o‘tilgan.