ZAHIRIDDIN MUHAMMAD BOBUR HAYOTI VA UNING TARIXIY MEROSI - Jaxongir Rustamaliyev Fakhriddin o‘g’li (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
ANNOTATSIYA Ushbu maqola Zahiriddin Muhammad Boburning sermazmun hayoti, harbiy yurishlari, davlat boshqaruvi tamoyillari va beqiyos ilmiy-ijodiy merosini atroflicha o‘rganishga bag‘ishlangan Maqolada  Boburning  shaxsiy  fazilatlari,  siyosiy  faoliyati,  "Boburnoma" asarining  tarixiy,  adabiy  va  lingvistik  ahamiyati,  shuningdek,  uning  avlodlari tomonidan  bunyod  etilgan  Boburiylar  imperiyasining  Hindiston  madaniyati  va san’atiga ko‘rsatgan ta’siri tahlil qilinadi. Tadqiqotda manbashunoslik, qiyosiy-tarixiy tahlil  va  deskriptiv  metodlardan  foydalanilgan  bo‘lib,  Bobur  merosining  bugungi kundagi ilmiy-amaliy ahamiyati yoritiladi.