AVTOMOBIL VA AVTOMOBILLAR XO‘JALIGI ELEKTROBUSLAR - DOSTONJON QO‘CHQOROV SHOKIRJON O‘G‘LI (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
ANNOTATSIYA   Ushbu maqolada zamonaviy shahar transporti tizimida elektrobuslarning o‘rni, ularning  texnik  va  ekologik  afzalliklari,  ekspluatatsiya  samaradorligi  hamda avtomobillar xo‘jaligida qo‘llash tajribalari yoritilgan. Elektrobuslar an’anaviy dizel avtobuslarga  nisbatan  energiya  tejamkorligi,  past  shovqin  darajasi  va  atmosferaga chiqindilarni  chiqarishni  kamaytirishi  bilan  ajralib  turadi.  Shuningdek,  maqolada ularning texnik xizmat ko‘rsatish xususiyatlari, batareya texnologiyalari, zaryadlash infratuzilmasi  va  iqtisodiy  samaradorlik  omillari  tahlil  qilingan.  Shahar  yo‘lovchi tashish tizimini modernizatsiya qilishda elektrobuslardan foydalanish istiqbollari ham ko‘rib chiqilgan.