ADABIY TILDA LSQNING MODDIYLIKDAN XOLILIGI - Ergasheva Nilufar Akramjon qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Til jamiyatda aloqa qilish, axborot uzatish vositasi hisoblanadi. Axborot uzatish esa gap orqali amalga oshiriladi. Demak, gap fikr ifodalaydi. So‘z birikmasi  fikr  emas,  balki  so‘z  kabi  tushuncha  ifodalaydi.  (Biroq  so‘z  birikmasi ifodalagan  tushuncha  so‘z  ifodalagan  tushunchadan  farqlanadi.)  Кo‘rinadiki,  sintaksisning bosh birligi gap, so‘z birikmasi so‘z kabi bevosita yoki bilvosita uning tashkil etuvchisidir.