OGʻIZ BOʻSHLIGʻI SARATONI: ERTA DIAGNOSTIKA VA SKRINING DASTURLARI - O’ktamova Shaxnozabonu (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
ANNOTATSIYA  Ushbu  maqolada  og‘iz  bo‘shlig‘i  saratoni  (OBS)ning zamonaviy  diagnostika  usullari,  kasallikni  erta  aniqlashdagi  skrining  dasturlarining o‘rni hamda ularni amaliyotga joriy etish muhimligi tahlil etilgan. Saratonning klinik belgilari,  xavf  omillari,  morfologik  va  molekulyar  diagnostika  texnologiyalari, shuningdek,  xalqaro  tajribada  qo‘llanilayotgan  skrining  usullari  haqida  aniq ma’lumotlar  keltirilgan.  Maqolada  og‘iz  bo‘shlig‘i  saratonining  erta  bosqichda aniqlanishi orqali bemorlar hayotini saqlab qolish imkoniyati yuqori ekani isbotlangan.