MAKTABGACHA TA’LIMDA INNOVATSION METODLAR: ILK QADAM DASTURI, SINGAPUR METODI VA KIT THINGER DASTURINING UYG‘UNLIGI - Buranova Nazokat Aliyevna (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya. Mazkur maqolada “Ilk qadam” davlat dasturi, Singapur metodi va Kit  Thinger  dasturi  integratsiyasi  asosida  maktabgacha  ta’lim  jarayonida  interfaol metodlardan foydalanish tajribasi yoritilgan. Singapur metodidagi Think-Pair-Share, Round Robin, Mix-Freeze-Group strategiyalari Kit Thinger dasturidagi savol-javob aylanmasi,  tezkor  javob,  eslab  qolish  mashqlari  bilan  uyg‘unlashtirilgan  holda bolalarning muloqot, tafakkur va xotirasini rivojlantirishda samarali vosita bo‘lgani ko‘rsatib berilgan. Mahalliy va xorijiy olimlar (Karimova, Mirzayeva, Kagan, Spencer) fikrlari asosida metodlarning psixologik-pedagogik poydevori tahlil qilingan. Maqola yakunida metodist tajribasiga tayangan mashg‘ulot ishlanmasi ham keltirilgan.