DZYUDO VA SPORT KURASHLARI UCHUN PORTLOVCHI KUCH VA UNI RIVOJLANTIRISH TEXNIK XUSUSIYATILI MASHQLAR - Quvondiqov Muxriddin Xamza o'g'li (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Anotatsiya: Bugungi kunda portlovchi kuch haqidagi ma’lumotlarni o’rganish natijasida  qisqach  lekin  aniq  yo’naltirilgan  ma’lumotlarda  va  mashqlar  xususiyati tavsiflangan  ma’lumotning  kamligi.  Sportchilar  mashqlarni  bajarishda  to’liq kuchlanishda  dimiy  ishlash  kerakligi  haqidagi  ma’lumotlar  ishlatilishi  kabi ma’lumotlar yoritilishi, mashq bajarish texnikasini to’liq bajarishdagi holatni ta’siri. Portlovchi kuchni sportchilarda rivojlantirishda mashq texnik xususiyatini o’zgartirish va to’gri texnik yo’nalish berishni ta’minlash.