BOLALAR LUG‘ATINI BOYITISH VA YANGI SO‘ZLARNI KIRITISH - SHAHNOZA MUHAMMADIYEVA ABDULLAYEVNA (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada bolalar lug‘atini boyitish va ularga yangi so‘zlarni kiritish usullari haqida so‘z boradi. Bolalar uchun til o‘rganish jarayonida yangi so‘zlar qabul qilishning ahamiyati, bu jarayonning ruhiy, mantiqiy va metodologik jihatlari tahlil qilinadi.  Yangi  so‘zlarni  kiritishda  o‘yinlar,  vizual  va  eshituv  materiallari,  o‘quv mashg‘ulotlari kabi metodlardan foydalanishning samaradorligi tadqiq qilinadi.