XALQARO GLOBALLASHUV: ZAMONAVIY IQTISODIY MODEL SIFATIDA - Imamov N.P.; Ortiqov G‘anisher (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada globallashuv tushunchasi, uning tamoyillari va barqaror rivojlanishdagi o‘rni tahlil qilinadi. Globallashuv qishloq xo‘jaligi va sanoat sohalariga  ta‘siri,  shuningdek,  O‘zbekiston  misolida  amalga  oshirilayotgan  mehnat taqsimoti  orqali  yoritib berilgan.  Maqolada  chet  el  adabiyotlariga  asoslangan ilmiy ma‘lumotlar keltirilgan.