БИОЭКОЛОГИЧЕСКИЕ ОСОБЕННОСТИ КРАСНОГО КЛЕНА (ACER RUBRUM) ИНТРОДУЦИРОВАННОГО В УЗБЕКИСТАН - Шукурова Гузал Ботирбек кизи; Икромиддинова Хосиятхон Инномидиновна (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Ushbu maqolada Oʻzbekistonga introduksiya qilingan qizil zarang (Acer rubrum) ning  bioekologik  xususiyatlari  oʻrganilgan.  Tadqiqot  davomida  daraxtning  oʻsish sharoitlari,  iqlim  va  tuproq  talablariga  moslashuv  darajasi,  fenologik  kuzatuvlar natijalari  hamda  introduksiya  jarayonida  uchraydigan  muammolar  tahlil  qilindi. Shuningdek, qizil zarangning shahar landshaft dizaynidagi ahamiyati va ekologik roli baholandi.  Olingan  natijalar  ushbu  turning  Oʻzbekistonda  kengroq  joriy  etilishi  va atrof-muhitga  moslashtirish  strategiyalarini  ishlab  chiqishda  muhim  ahamiyat  kasb etadi.