SPORTCHILARNING O'Z-O'ZINI BOSHQARISH KO'NIKMALARINI SHAKILLANTIRISH - Oblakulov Anvar Erkinovich (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Ushbu  maqola  sportchilarning  o'z-o'zini  boshqarish  ko'nikmalarini shakllantirishning  ahamiyatini  va  bu  ko'nikmalarni  rivojlantirish  jarayonini o'rganishga  bag'ishlangan.  Sportchilarda  o'z-o'zini  boshqarish  qobiliyatlari  nafaqat jismoniy  muvaffaqiyatni,  balki  psixologik  barqarorlikni  ta'minlashda  ham  katta  rol o'ynaydi.  Maqolada  o'z-o'zini  boshqarishning  asosiy  komponentlari,  masalan, motivatsiya,  stressni  boshqarish,  vaqtni  samarali  tashkil  etish,  va  emotsional barqarorlik  kabi  jihatlar  tahlil  qilingan.  Shuningdek,  sportchilarning  o'z-o'zini boshqarish ko'nikmalarini rivojlantirish uchun samarali yondashuvlar va metodikalar ko'rsatilgan.  Maqola  sportchilarning  psixologik  tayyorgarligini  yaxshilash  va  ular uchun muvaffaqiyatga erishish imkoniyatlarini kengaytirish bo'yicha tavsiyalarni ham o'z ichiga oladi. Bu ish, sport sohasida faoliyat yurituvchi murabbiylar, psixologlar va boshqa mutaxassislar uchun foydali qo'llanma bo'lishi mumkin.