YANGI O‘ZBEKISTONDA OLIY TA’LIM: YUTUQLAR VA ISTIQBOLLAR - Xayitov Sherzod Komilovich (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  so`nggi  yillarda  yangi  O`zbekistonda  oliy ta’limdagi bo`lgan o`zgarishlar, ularning yutuqlar hamda hali qilinishi lozim bo`lgan ishlar  ko`rsatiladi.  So`nggi  yillarda  mamlakatimizda  oliy  ta’limni  rivojlantirish bo`yicha bir qancha chora tadbirlar amalga oshirildi. Ushbu maqolada aynan so`nggi yillarda bo`lib o`tgan shu o`zgarishlar tahlil qilinib, sohani rivojlantirish uchun kerakli tavsiyalar beriladi. Mamlakatda tub islohotlar amalga oshirilar ekan, uning oliy ta’lim tizimi  ijtimoiy-iqtisodiy  o`sish  va  innovatsiyalarni  rivojlantirishda  hal  qiluvchi  rol o`ynaydi. Keng qamrovli tahlil orqali ushbu tadqiqot o`quv dasturlarini ishlab chiqish, tadqiqot va xalqarolashtirish sohasida erishilgan yutuqlarga oydinlik kiritadi.