ISLOM DINIGA OID TERMINLAR VA ULARNING TURKIY VARIANTLARI - Boymirzayev Muhammad; Bozorova Zuhra (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  islomiy  terminlarning  turkiysi  haqida  so‘z boradi. Shuningdek, turkiy so‘zlarning etimologiyasiga ham nazar tashlaymiz. Namoz,  ro‘za,  hamd,  hidoyat,  sajda  kabi  diniy  terminlarning  asosiy  o‘zlashish  manbasini aniqlaymiz.