YERDA KECHUVCHI CHO‘KINDI JINSLARNING O‘ZGARISHLARI VA FORMATSION TAHLILI - Sultonov Shuxrat Adxamovich; Norov O‘ral Mardonovich (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya. Maqolada Yerda kechuvchi cho‘kindi jinslarning o‘zgarishlari va formatsion  tahliliga  doir  ma’lumotlarni  qisqacha  izohlar  keltirilgan.  Xususan, formatsiyalarni  ajratish  tamoyillari  va  uslublari,  cho‘kindi  formatsiyalarning petrografik tarkibi, formatsiyalarni ajratish tamoyillari, cho‘kindi jinslarning tarkibi va manbalari,  cho‘kindi  formatsiyalarning  laterial  zonalligi  haqidagi  cho‘kindi formatsiyalar bilan tanishib chiqilgan va tegishli mulohazalar olib borilgan.