YERDA KECHGAN METAMORFIZM JARAYONLARI VA ULARNI FORMATSION TAHLILI - Sultonov Shuxrat Adxamovich; Norov O‘ral Mardonovich (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya.  Maqolada  Yerda  kechgan  metamorfizm  jarayonlari  va  ularni formatsion  tahlil  qilishga  doir  ma’lumotlarni  qisqacha  izohlar  keltirilgan.  Xususan, O‘taasosli jinslar hisobiga hosil bo‘lgan metamorfik jinslardan, amfibolitlar, terrigen jinslar hisobiga, kvarsitlar, ohaktoshlar hisobiga marmarlar hosil bo‘lish jarayonlari, ularning  hududiy  va  regional  tarqalishi,  paleoproterozoy  davrining  metamorfik jarayonlari, quyi proterozoy va fanerozoy davri metamorfik jarayonlari kabi bir qator masalalar bilan tanishib chiqilgan va tegishli mulohazalar olib borilgan.