XX ASR BOSHLARI O‘ZBEK SHE’RIYATIDA KUYLANGAN G‘OYALAR VA ULARGA TURK ZIYOLILARINING TA’SIRI - Muqaddas Tojiboyeva; No‘monova Ro‘zaxon No‘monjon qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada XX asr boshlari o‘zbek she’iyatidagi o‘ziga xos xususiyatlar  ko‘rib chiqilgan. O‘zbek  madaniyatini yorqinroq ifodalash uchun bu davr  shoirlarining  erkinlik  va  suverenitetga  intilishlarini  o‘zida  aks  ettirgan  umumiy mavzular, motivlar va adabiy vositalar haqida fikr yuritilgan.