ABDULLA QODIRIYNING “MEHROBDAN CHAYON” ASARI: OBRAZLAR TALQINI - Ollayorova Feruza (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  Abdulla  Qodiriyning  “Mehrobdan  chayon” romani o‘zbek adabiyotining eng yorqin asarlaridan biri bo‘lib, unda hayot, muhabbat, adolat  va  xiyonat  kabi  mavzular  aks  etgan.  Asarning  badiiy  qiymatini  belgilovchi muhim jihatlardan biri undagi qahramonlar obrazlaridir. Qodiriy xarakter yaratishda realistik  uslubga  tayanib,  o‘sha  davr  jamiyatining  ijtimoiy  qatlamlarini  yorqin  aks ettirgan. Ushbu maqolada roman qahramonlarining xarakteristikasi, ularning asardagi o‘rni va yozuvchi yaratgan badiiy vositalar tahlil qilinadi.