INGLIZ TILIDAGI IDIOMALARNI O’ZBEK TILIGA TARJIMA QILISH MUAMMOLARI - Xo’shbaqova Nasiba Nurqobil qizi; Usmonova Diyora Azamat qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Abstrakt:  Bu  maqolada  ingliz  tilidagi  idiomalarning  tarjimasi  va  ularning oʻzbek tilidagi ekvivalentlari madaniy va lingvistik jihatdan tahlil qilinadi. Idiomalar tilning  madaniy  jihatlarini  aks  ettiruvchi  muhim  unsurlardan  biri  boʻlib,  ularning tarjimasi  jarayonida  madaniy  va  lingvistik  farqlar  eʼtiborga  olinadi.  Maqolada idiomalarning  tarjima  usullari,  oʻzbek  tilidagi  ekvivalentlari  va  ularning  madaniy kontekstdagi oʻrni tadqiq qilinadi. Ingliz tilidagi idiomalarni oʻzbek tiliga tarjima qilish jarayonida madaniy va lingvistik jihatlardan kelib chiqish talab etiladi. Bu maqolada idiomalarning  tarjima  usullari,  ularning  oʻzbek  tilidagi  ekvivalentlari  va  madaniy jihatlari tahlil qilinadi. Tadqiqotda ingliz va oʻzbek tillaridagi idiomalarning qiyosiy tahlili orqali ikkala tilning madaniy va lingvistik xususiyatlari chuqurroq oʻrganiladi.