TASHKILOLARNING INVESTITSIYA FAOLIYATINI BOSHQARISH YÒLLARI - Xalimova Mashxura Xakimovna (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya Globallashuv  va  raqamli  transformatsiya  sharoitida  tashkilotlarning investitsiya  faoliyatini  boshqarish  strategik  ahamiyat  kasb  etmoqda.  Samarali investitsiya  boshqaruvi  korxonalarning  barqaror  rivojlanishiga,  ularning  bozor qiymatini oshirishga va raqobatbardoshligini mustahkamlashga yordam beradi. Ushbu maqolada  tashkilotlarning  investitsiya  faoliyatini  boshqarishning  asosiy  usullari  va yondashuvlari ko‘rib chiqiladi, investitsiya qarorlariga ta’sir qiluvchi asosiy omillar tahlil  qilinadi  hamda  investitsion  menejment  samaradorligini  oshirish  bo‘yicha tavsiyalar  taklif  etiladi.  Xususan,  risklarni  tahlil  qilish,  investitsiya  strategik rejalashtirish  va  kapital  tuzilmasini  optimallashtirish  masalalariga  alohida  e’tibor qaratilgan.  Tadqiqot  natijasida  investitsiya  jarayonini  takomillashtirishning  eng istiqbolli  yo‘llari  aniqlanib,  risklarni  minimallashtirish  va  daromadlilikni  maksimal darajada  oshirishga  qaratilgan  takliflar  berildi.  Ushbu  maqolada  ilgari  surilgan xulosalar va tavsiyalar ilmiy tadqiqotlarning nazariy asosi sifatida ham, o‘z investitsiya resurslarini  samarali  boshqarishga  intilayotgan  korxonalar  amaliy  faoliyatida  ham qo‘llanilishi mumkin.