KREATIV FIKRLASH VA MUAMMO YECHISH: INTERAKTIV METODLAR ORQALI BILIMLARNI RIVOJLANTIRISH - Urinboeva Dilnoza Baxtiyorovna (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Kreativ fikrlash va muammo yechish zamonaviy ta'lim jarayonida muhim o‘rin egallaydi. Bu jarayonlar nafaqat akademik muvaffaqiyatni ta'minlashda, balki shaxsiy rivojlanishda ham katta ahamiyatga ega. Kreativ fikrlash, asosan, yangi g‘oyalar yaratish, mavjud muammolarni yangi nuqtai nazardan ko‘rish va innovatsion yechimlar taklif qilish qobiliyatidir. Muammo yechish esa, bu g‘oyalarni amaliyotga tadbiq  etish  jarayonidir.  Ushbu  maqolada  kreativ  fikrlash  va  muammo  yechish jarayonlarini  interaktiv  metodlar  orqali  qanday  rivojlantirish  mumkinligi  haqida ma'lumotlar berilgan.