ALFRAGANUS UNIVERSITETI TALABALARINING OVQATLANISHNI GIGIYENIK BAHOLASH - Beknazarov Boburjon Baxodir o‘g‘li (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  tibbiy  ta'lim  muassasalari  talabalarining ovqatlanishini  baholash  natijalari  keltirilgan.  Anketa-so'rovnoma  usuli  qo'llanildi. Anketalarga  Tibbiy  profilaktika  fakultetining  87  nafar,  talabasi  javob  berdi. Talabalarning  ovqatlanishi  muvozanatli  ovqatlanish  talablariga  javob  bermasligi aniqlandi. Xususan, talabalarning 30 % kuniga 3-4 marta ovqatlanish rejimiga rioya qilmaydi. Kundalik ratsionda issiq suyuq ovqatlar yo'q. Oqsilga boy ovqatlarni iste'mol qilishda yetishmovchilik aniqlandi: go'sht, baliq, tuxum, sut mahsulotlari, oson hazm bo'ladigan  uglevodlar  ko'p  bo'lgan.  Balanssiz  ovqatlanish  ovqatlanish  bilan  bog'liq kasalliklar uchun xavf omilidir.