BOSHLANG'ICH SINF O'QISH DARSLARIDA BADIIY ASARNI TAHLIL QILISHNI SHAKLLANTIRISHDA PEDAGOGIK MAHORATNING AHAMIYATI. - Xusanova Adolat Tashtemirovna (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya.  Ushbu  maqola  boshlang'ich  maktab  o'qish  darslarida  badiiy asarlarni  tahlil  qilishda  o'quvchilarning  malakasini  shakllantirishda  pedagogik mahoratning ahamiyatini o'rganadi. Pedagogika, badiiy ta'lim va kognitiv rivojlanish bo'yicha  adabiyotlarni  o'rganib,  ushbu  tadqiqot  turli  metodologiyalar,  ularning natijalari va o'qituvchilar uchun ta'sirini o'rganadi. Adabiyotlarni tahlil qilish va amaliy tushunchalarni birlashtirish orqali ushbu maqola o`quvchilarning badiiy asarlar bilan tanqidiy  aloqada  bo'lish  qobiliyatini  oshirish  uchun  samarali  pedagogik  texnikani birlashtirishni qo'llab-quvvatlaydi.