XALQ OGʻZAKI IJODIDA QOʻSHIQ JANRI - Baxtiyorova Dilfuza Ulugʻbek qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada xalq ogʻzaki ijodining asosiy janrlaridan biri boʻlgan qoʻshiq janri tahlil etiladi. Qoʻshiqlarning kelib chiqishi, mazmun-mohiyati, turlari va ularning xalq hayotidagi oʻrni koʻrib chiqiladi. Shuningdek, qoʻshiqlarning poetik tuzilishi va badiiy xususiyatlari haqida fikr yuritiladi.