AXBOROT ALMASHINISH JARAYONLARIDA TIZIMLARNING STRUKTURALARI VA FUNKSIONAL MODELLARI - Rizoyeva Ruxshona Rustamovna (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Axborot  texnologiyalari  va  tizimlari  hozirgi  zamonaviy jamiyatning ajralmas qismiga aylangan. Axborot almashinish jarayonlari, tizimlarning strukturalari va funksional modellarini tushunish nafaqat texnik mutaxassislar uchun, balki boshqaruv sohasida faoliyat yuritayotgan shaxslar uchun ham muhimdir. Ushbu maqolada axborot almashinish jarayonlarida tizimlarning strukturalari va funksional modellarining ahamiyati, ularning tahlili va amaliy qo’llanilishi muhokama qilinadi.