AMILAZA FERMENTINING ORGANIZMGA TA’SIRI - Turdiyeva Nargiza Murodovna; Rahmonova Shalola Alisher Qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya.  Ushbu  maqola  hazm  jarayonnining  muhim  fermenti  bo’lgan amilaza  fermenti  haqida  bo’lib  u  uglevodlarni  parchalaydi  va  hazm  qilish  tizimini qo’llab quvvatlaydi. Uning balanslangan miqdori organizm salomatligi uchun zarur. Ortiqcha  yoki  kam  ishlab  chiqarilishi  turli  xil  og’ir  kasalliklar  keltirib  chiqarishi mumkin.  Agar ovqat hazm qilishi bilan bog’liq muammolar bo’lsa amilaza darajasini tekshirtirish foydali bo’lishi mumkin.