ODAM IRSIYATINI OʻRGANISHDAGI ASOSIY USULLAR - Avazova Aziza Saydaliyevna (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Mazkur maqolada odam irsiyatini o‘rganishdagi asosiy usullar ko‘rib chiqiladi. Genealogik, egizaklik, sitogenetik, biokimyoviy, populyatsion-genetik va molekulyar-genetik  usullar  haqida  batafsil  ma’lumot  beriladi.  Har  bir  usulning  afzalliklari  va cheklovlari yoritilib, ularning zamonaviy tibbiyot va genetik tadqiqotlarda qo‘llanilishi tahlil qilinadi.