“YOZMA ISH VA UNING TURLARI: TAʼLIM SIFATINI OSHIRISHDA YOZMA ISHLARNING O‘RNI” - Jurayeva Lola Chori qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Yozma  ishlar  ta’lim  jarayonida  o‘quvchilarning  fikrlash qobiliyatini rivojlantirish, nutqiy madaniyatini shakllantirish va ijodiy yondashuvlarini oshirishning  muhim  vositasi  hisoblanadi  Ta’lim  sifatini  oshirish  zamonaviy  ta’lim tizimining ustuvor yo‘nalishlaridan biri bo‘lib, bu jarayonda yozma ishlarning o‘rni juda muhim. Yozma ish va uning turlari nafaqat o‘quvchilarning bilimini baholash vositasi,  balki  ularning  tanqidiy  fikrlash,  mantiqiy  izchillik  va  ijodiy  yondashuv qobiliyatlarini  rivojlantirishga  ham  xizmat  qiladi.  Ushbu  maqolada  ta’lim  sifatini oshirishda yozma ishlarning roli, ularning turlari va samaradorligini ta’minlash usullari tahlil qilinadi.