ISLOM TA’LIMOTINING IJTIMOIY-PSIXOLOGIK XUSUSIYATLARI ASOSIDA BARKAMOL INSON SHAXSINI SHAKLLANTIRISHNING ILMIY ASOSLARI - Nabiyev Muhrodbek Bobirovich (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  islom  ta’limotining  inson    kamolotiga nechog’liq kerakliligi, uning  asrlar  davomida  shakllanib  kelgan  ba’zi  bir  metodlari  sharhlab  o’tilgan.  Islom    dinining  muqaddas  sanalmish  Qur’on    va  hadislardan misollar    keltirilib,  hozirgi  zamonaviy  psixologiya  hamda  klassik  psixologiyaning ayrim    nazariyalarining  shaxs  haqidagi  g’oyalari  va  ularning  ijobiy  hamda  salbiy kamchiliklari  bilan  o’zaro    taqqoslangan.  Xususan  shaxsning  ijtimoiy-psixologik xususiyatlarida islom ta’limotining  qanday  ta’siri  borligi,  jamiyatdagi ba’zi bir muammolarning yechimlari ko’rsatib o’tilgan. Shu  bilan  birgalikda bugungi  kunda shaxs kamolotiga putur  yetkazuvchi  ba’zi bir islomiy mulohazalar alohida yoritib  ko’rsatilgan.