INTEGRATSION YONDASHUV ASOSIDA BOSHLANG’ICH SINFLARDA TEXNOLOGIYA FANINI FANLARARO O’QITISHNING ILMIY-METODIK TAHLILI. - Sodiqova Aziza Hayitovna (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Zamonaviy  ta'lim-tarbiya  jarayonida  integratsion  yondashuvlar  asosida  dars jarayonlarini  tashkil  etishga  bo’lgan  talab  tobora  ortib  bormoqda.  Integratsion yondashuv, o'quvchilarning fanlarni chuqurroq tushunishlarini va ular orasidagi o’zaro bog'liqliklarni  anglashlarini  ta'minlaydi.  Mamlakatimizning  ta'lim  sohasidagi islohotlari,  jumladan,  maktabgacha  ta'lim  va  maktab  ta’limi  tizimini  rivojlantirish, o‘qituvchilarning malakasini oshirish,  ta'limda integratsion yondashuvni tashkil etish va  o’quvchilarning  ta’lim  olish  sharoitlarini  yanada  yaxshilash  kabi  tadbirlar  bu jarayonni yanada samarali qilmoqda.