SUN’IY INTELLEKT VA RAQAMLI TEXNOLOGIYALAR JISMONIY TARBIYA SOHASIDA - Ergashaliyeva Shirinxon Soyibjon qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Zamonaviy  raqamli  texnologiyalar  sport  mashg’ulotlarini  optimallashtirish, individual  yondashuvni  kuchaytirish  imkonini  beradi.  Sun’iy  intellekt  asosida ishlovchi qurilmalar va ilovalar sportchilarning harakatlarini muntazam tahlil qilish, mashg’ulot jarayonlarini nazorat qilishga yordam beradi. Ushbu maqolada virtual va raqamli  texnologiyalarning  jismoniy  tarbiya  darslarida  qo’llanilishi,  raqamli  fitness ilovalari  va  aqlli  sport  uskunalarining  afzalliklari    va  sportchilarning  faoliyatiga yordam beradigan foydali tomonlari atroflicha yoritilgan.