INGLIZ TILINI O`RGANISHDA YANGI SO`ZLARNI YOD OLISH VA ULARNI ISHLATISH AHAMIYATI - Xo’shbaqova Nasiba Nurqobil qizi; Dovurov Muhammadsayid Qodir o`g`li (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Abstrakt. Bu maqolada ingliz tili oʻrganish jarayonida soʻzlarni yodlash va ularni ishlatishning ahamiyati tahlil qilinadi. Soʻzlarni yodlash va ularni amaliyotda qoʻllash til oʻrganishning asosiy qismlaridan biri boʻlib, bu jarayon tilni egallashda muhim  rol  oʻynaydi.  Maqolada  soʻzlarni  yodlash  usullari,  ularni  ishlatishning samaradorligi  va  til  oʻrganishdagi  oʻrni  tadqiq  qilinadi.  Tadqiqot  natijalari  shuni koʻrsatadiki,  soʻzlarni  yodlash  va  ularni  muntazam  ishlatish  tilni  tez  va  samarali oʻrganishga yordam beradi.