SUYUQ UGLEVODORODLARNI TASHISH VA SAQLASH USULLARI - Atakuziyeva D.R; Belyaykov A.P; Norinboyev S.U (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya.  Ushbu  maqola  suyuq  uglevodorodlarni  tashish  va  saqlashning zamonaviy texnologiyalari va xavfsizlik masalalarini ko'rib chiqadi. Maqolada suyuq uglevodorodlarni tashishning asosiy usullari, saqlash usullari, xavfsizlik choralarini, ekologik  ta'sirni  kamaytirish  bo'yicha  tadbirlar  va  yangi  texnologiyalar  haqida  so'z boradi. Tashish va saqlash jarayonlarida yuzaga keladigan muammolarni bartaraf etish va  samarali  yechimlarni  taqdim  etish  maqsadida  innovatsion  texnologiyalarni rivojlantirishning ahamiyati ta'kidlanadi.