DAVLAT-XUSUIY SHERIKCHILIK LOYIHALARI SAMARADORLIGIDA ITNING O‘RNI - Norqulov Shamshodbek Erkinjon o‘g‘li (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Davlat-xususiy  sherikchilik  (DXSh)  loyihalari  samaradorligini oshirishda axborot texnologiyalarining (IT) roli tobora oshib bormoqda. Ushbu maqola DXSh  loyihalarida  ITning  o'rnini  tahlil  qiladi,  IT  texnologiyalarining  shaffoflikni ta'minlash, samaradorlikni oshirish va resurslarni tejashdagi ahamiyatini ochib beradi. Raqamli  infratuzilma,  sun'iy  intellekt,  IoT,  blockchain  texnologiyalari  kabi innovatsiyalarni  joriy  etish  orqali  davlat  va  xususiy  sektor  o'rtasida  samarali hamkorlikni  tashkil  etishning  imkoniyatlari  ko'rib  chiqilgan.  Maqolada  ilg'or amaliyotlar,  IT  texnologiyalarini  qo'llashning  afzalliklari  va  duch  kelinadigan qiyinchiliklar tahlil qilinadi.