O‘QUVCHILARNING IJODIY YOZISH QOBILIYATINI RIVOJLANTIRISH: PEDAGOGIK YONDASHUVLAR VA STRATEGIYALAR. - Namozova Nazokat (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  o‘quvchilarning  ijodiy  yozish  qobiliyatini rivojlantirishga yo‘naltirilgan pedagogik yondashuvlar va samarali strategiyalar tahlil qilinadi. Zamonaviy ta’lim jarayonida ijodiy yozuvni shakllantirish o‘quvchilarning tanqidiy fikrlash qobiliyatini oshirish, mantiqiy va badiiy tafakkurni rivojlantirishda muhim ahamiyat kasb etadi. Ushbu maqola turli pedagogik metodlar, o‘quv muhitini tashkil  etish  hamda  texnologiyalar  yordamida  ijodiy  yozish  ko‘nikmalarini rivojlantirishga qaratilgan tavsiyalarni o‘z ichiga oladi.