MOLIYAVIY TEXNOLOGIYALAR VOSITASIDA BANKLARNING CHAKANA XIZMATLAR BOZORIDAGI FAOLLIGINI OSHIRISH - Tursunova N; Safarova Sayyora Murot qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotasiya.Mazkur maqolada moliyaviy texnologiyalar (FinTech) yordamida banklarning  chakana  xizmatlar  bozoridagi  faolligini  oshirish  masalalari  yoritilgan. Bank  tizimining  raqamli  transformatsiyasi,  to‘lov  tizimlarini  modernizatsiya  qilish, sun’iy intellekt va "Big Data" texnologiyalaridan foydalanish, shuningdek, blokcheyn va  FinTech  startaplari  bilan  hamkorlik  qilish  orqali  moliyaviy  xizmatlarning samaradorligini  oshirish  yo‘llari  tahlil  qilingan.  O‘zbekiston  Respublikasining moliyaviy texnologiyalarni tartibga soluvchi qonunchilik bazasi ko‘rib chiqilib, AQSh, Yevropa Ittifoqi va Xitoyning ilg‘or tajribalari asosida takomillashtirish istiqbollari belgilangan. Tadqiqot natijalariga asoslanib, bank tizimining innovatsion rivojlanishi uchun huquqiy va texnologik chora-tadbirlar taklif etilgan.