QOFIYALI NASR YOHUD SAJ’ SAN’ATI - Yunusov F (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Maqolada  oʻrta  asrlarda  arab  adabiyotida  shakillangan  va  badiiy  san’atlar qatoriga  kiruvchi  san’atlardan  saj’  san’ati  haqida  ma’lumot  berilgan.  Shuningdek uning kelib chiqishi, nasriy asarlarda qoʻllanilgan uslublariga koʻra qanday turlarga boʻlinishi, qay tariqa soʻzga joziba bahshida eta olishi borasida soʻz yurutilib, Qur’oni karim  oyatlari  hamda  shoirlar  va  adiblar  asarlaridan  keltirilgan  misollar  orqali  saj’ qo’’lanishi kuzatilgan.