XITOY KOI KARP BALIGʼI - Usmonova Dilnoza Barotovna; Nematova Zarina Furqat qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotasiya Buxoro  sharoitda  koi  karpini  “Nodir-Nozim  ko’li”  MChJ  korxonasida yetishtirilmoqda.  Ushbu  baliqlar  amaliy  jihatidan  chet  ellardan  import  qilingan baliqlardan qolishmaydi. Osiyo davlatlari rangdor koi baliqlarini oʼstirish va sotish boʼyicha  yetakchi  mamlakatlar  hisoblanadi.  Shuning  uchun  faqat  import  qilingan sifatli karplarni sifat qiymatini pasaytirmasdan yetkazib beruvchi oraliq zveno sifatida xizmat qilib, bozor ehtiyojini qondirishga harakat qilinmoqda.