O’ZBEK ADABIYOTIDA MAQSUD SHAYXZODA MEROSI - Saminov Shohjahon Sharifjon o‘g‘li (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Maqsud Shayxzoda o’zbek adabiyotidagi o’rni va uning  ijodining  ahamiyati  tahlil  qilinadi.  Usta  shoira  va  yozuvchi  sifatida  o’zining betakror uslubi va she’riyati bilan o’zbek adabiyotiga katta hissa qo’shgan. Maqolada uning asarlari, ijodiy izlanishlari va adabiy merosi haqida batafsil ma’lumot beriladi. Shayxzodaning  hayoti  va  faoliyati,  uning  adabiyotga  bo’lgan  ta’siri  muhokama qilinadi.