AKSIYADORLIK JAMIYATLARINING MOLIYAVIY NATIJALARINI BAHOLASH - Babajonova Rahima Ro'zmat Qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Aksiyadorlik  jamiyatlarining  moliyaviy  natijalarini  baholash, ularning boshqaruv samaradorligini va rivojlanish potensialini aniqlashda muhim rol o'ynaydi. Ushbu maqolada aksiyadorlik jamiyatlarining moliyaviy holatini tahlil qilish metodlari, bu jarayonda qo'llaniladigan ko'rsatkichlar hamda natijalarni tahlil qilishga oid  asosiy  yo‘nalishlar  ko‘rib  chiqilgan.  Maqola  akademik  adabiyotlar  va  amaliy tadqiqotlar asosida yozilgan bo‘lib, u biznes sohasidagi mutaxassislar va talabalarga foydali material sifatida xizmat qilishi mumkin.