TIJORAT BANKLARIDA KAPITALNI BOSHQARISH TIZIMINI TAKOMILLASHTIRISH YO’LLARI (“TURONBANK” ATM SAMARQAND VILOYATI MISOLIDA) - Abduraximov Vaxobjon Asliddinovich (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Ushbu  maqolada  tijorat  banklarida  kapitalni  boshqarish  tizimini takomillashtirish  yo’llari  ko’rib  chiqiladi.  “Turonbank”  ATB  Samarqand  viloyati misolida  olib  borilgan  tahlil  asosida  kapitalni  samarali  boshqarishning  dolzarb muammolari  va  ularning  yechimlari  tahlil  qilinadi.  Shuningdek,  xalqaro  tajribalar asosida  bank  kapitalining  barqarorligini  oshirishga  qaratilgan  tavsiyalar  beriladi. Tadqiqot  natijalari  tijorat  banklarining  moliyaviy  barqarorligini  mustahkamlash, kapital  yetarliligi  va  risklarni  boshqarish  tizimini  yaxshilash  hamda  banklarning investitsion imkoniyatlarini kengaytirishga xizmat qiladi. Bundan tashqari, maqolada bank kapitali boshqaruvida innovatsion yondashuvlar va raqamli texnologiyalarning o’rni ham tahlil qilinadi.