BOʻLAJAK MAKTABGACHA TAʼLIM TASHKILOTLARI PEDAGOG TARBIYACHILARINI TAYYORLASHNING PEDAGOGIK-PSIXOLOGIK XUSUSIYATLARI - Odilova Shaxnoza Shokirjonovna (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Maktabgacha  taʼlim  tashkilotlari  pedagog  tarbiyachilarini tayyorlash  jarayoni pedagogik  va  psixologik  nazariyalar  asosida  amalga  oshiriladi.  Ushbu  jarayon bolalarning  psixologik  xususiyatlarini  inobatga  olgan  holda,  ularning  individual ehtiyojlari  va  qobiliyatlarini  rivojlantirishga  qaratilgan.  Pedagog  tarbiyachilarni tayyorlashda motivatsiya, kommunikativ qobiliyat, hamda ijodiy yondashuvlar muhim ahamiyatga ega. Bu, o'z navbatida, tarbiyachilarning bolalar bilan samarali tizimlarda ishlashini  ta'minlaydi  va  ularni  rivojlantirishda  muhim  rol  o'ynaydi.  Maktabgacha taʼlim  jarayonida  psixologik  tarafdan  tayyorgarlik  ko'rish,  tarbiyachilarning  bolalar bilan munosabatlarini yaxshilash va ularga qiziqarli ta'lim muhitini yaratishda yordam beradi.